• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

"Βιολογικός Πόλεμος και Βιοτρομοκρατία" . Νέο Βιβλίο του Δρ Μανούσου Καμπούρη

"ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"
Εκδόσεις ΕΜΒΙΑ, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πάτρας
Δρ Μανούσος Καμπούρης, Βιολόγος

Απαγορευμένος από διεθνής συνθήκες ο Βιολογικός Πόλεμος, αναγνωρίζεται ως μείζονος απειλή για την ασφάλεια. Παρουσιάζεται στη δημόσια σκηνή, είτε ως προπαγάνδα για ύπαρξη οπλοστασίου μαζικής καταστροφής ενοχλητικών κρατών, είτε με τη μορφή της Βιοτρομοκρατίας. 
Ο Δρ Μανούσος Καμπούρης (Μέλος του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ), μέσα από την Ακαδημαϊκή του Έρευνα, αλλά και με εμπειρία από την θέση ευθύνης του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας 2004, παραθέτει με πολύ ουσιαστικό και περιεκτικό τρόπο την Θεωρία, τις προοπτικές εξέλιξης και την μεθοδολογία αντιμετώπισης των συμμετρικών ή ασύμμετρων επιχειρήσεων Βιολογικού Πολέμου / Βιοτρομοκρατίας. 


Ο Βιολογικός Πόλεμος είναι μια περιοχή με φτωχή και εξαιρετικά περιορισμένη Ελληνική βιβλιογραφία και συνήθως επικεντρώνεται είτε στο ιστορικό είτε στο Ιατρικό μέρος. Το βιβλίο του Δρ Καμπούρη καινοτομεί, καθώς παρουσιάζει πραγματικά σενάρια χρήσης και επικεντρώνεται στην Εχθρική Διάνοια - την οντότητα (άνθρωπο ή Οργανισμό που θα επιχειρήσει τη χρήση της Βιολογικής απειλής.

Αναφέρονται αναλυτικά οι στρατηγικές, επιχειρησιακές και τακτικές παράμετροι του αντικειμένου, οι επιστημονικές αρχές που διέπουν τις διάφορες όψεις του, αναμενόμενοι και μη τρόποι χρήσης και αποτροπής ενώ για καλύτερη συγκριτική κατανόηση υπάρχουν στο τέλος σενάρια συμβάντων αλλά και σύγκριση με την ραδιολογική και την χημική απειλή.

Το βιβλίο διατίθεται κατόπιν παραγγελίας σε φυσικά πρόσωπα στην τιμή των 20 Ευρώ σε ενστόλους και μέλη της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας στην τιμή των 15 Ευρώ, ενώ για Νομικά Πρόσωπα και προκειμένου για μαζική παραγγελία (πάνω από 10 αντίτυπα) ισχύει ειδική τιμή 12 Ευρώ. Για παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση kambouris@upatras.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου