• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Συμμετοχή στο '6o Total Field Game 2015 ", Πλατανόβρυση Αχαϊας , 4 Οκτωβρίου 2015

Η ομάδα παραδοσιακής Τοξοβολίας του Συλλογου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ,  συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον 6ο Αγώνα Τοξοβολίας Ανοικτού πεδίου "Total Field Game 2015" , ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015  στο χωριό Πλατανόβρυση Αχαϊας . Ο Αγώνας διοργανώθηκε απο την Ακαδημία Ολυμπιακής Τοξοβολίας "Πέλοπος" Πατρών ,με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας ΕΟΤ και την συμμετοχή 75 αθλητών απο Ελλάδα, Ουγγαρία, Γερμανία, Πολωνία ,Τουρκία, Αγγλία, Ρουμανία και Κύπρο.

Ο Διαγωνισμός περιελάμβανε 11 στόχους σε φυσική διαδρομή τριών χιλιομέτρων στις πλαγιές του Παναχαϊκού όρους. Οι στόχοι ήταν τοποθετημένοι σε ανωφερή η κατωφερή κλίση , σε κεκλιμένο επίπεδο και με φυσικά εμπόδια. Οι αθλητές συμμετείχαν σε ανάμικτες ομάδες 4 αθλητών απο τις κατηγορίες Recurve, Compound, Barebow, Longbow, Traditional. Η έναρξη όπως και ο  τερματισμός της διαδρομής πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη πλατεία του χωριού Πλατανόβρυση.

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ είχε την τιμή να συμμετέχει στην επίσημη διοργανωτική διαδικασία των αγώνων (μέσω του προπονητή και υπεύθυνου της ομάδος τους Συλλόγου μας Ταξιάρχη Χασσαλεύρη) , αναλαμβάνοντας την πρόσκληση και διαχείρηση όλων των διεθνών αποστολών  καθ'όλες τις ημέρες τις παρουσίας τους στην Ελλάδα.



Στα πλαίσια των βραβεύσεων ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών Κορύβαντες παρέλαβε τιμητική πλακέτα απο τον διοργανωτή και επικεφαλής της Ακαδημία Ολυμπιακής Τοξοβολίας "Πέλοπος" Πατρών για την επιτυχή  συμβολή του στο διεθνή χαρακτήρα των αγώνων TFG αλλά και για την χρόνια προσφορά του στην Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία. Ο Σύλλογός μας παράλληλα τίμησε το επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας και πολυ-πρωταθλήτρια στο compound Μαρία Δικομίτη απο την Κύπρο για την προσφορά της στην τοξοβολία και το μέλος της ομάδος μας Κο Lokman Aydogan απο την Ξάνθη για την προσφορά του στην διοργάνωση.

Η τοξότρια της ομάδος μας Ερασμία Σμυρογλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο  στην κατηγορία "traditional bow women". Αντίστοιχα πρώτος στους άνδρες κατετάχθη ο Yasar Metin Aksoy, δεύτερος ο Attila Rasz, τρίτος o Posta Csongor. Στις γυναίκες πρώτη κατετάχθη η Saliha M. Aksoy και τρίτη η Andrea Sckaliszky.

Για τον Σύλλογο ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ η συμμετοχή 12 τοξοτών μας (εγγεγραμμένοι σε αθλητικούς Συλλόγους Ολυμπιακής Τοξοβολίας ανα την Ελλάδα) και η συμμετοχή συνολικά 45 Παραδοσιακών τοξοτών στην μεγάλη αυτή γιορτή της Τοξοβολίας και των Πολιτισμών υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΟΤ) αποτέλεσε το καλύτερο επιστέγασμα μιάς μακράς προσπάθειας για την ανάδειξη και προώθηση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας σε Ελλάδα & Κύπρο. Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών Κορύβαντες ως θεσμικός εκπρόσωπος και φορέας ιστορικής έρευνας της Ελληνικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας θα συνεχίσει να εργάζεται συνεργατικά & υπεύθυνα για την μεγαλύτερη διάδοση της Ελληνικής Τοξευτικής Παράδοσης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ο Σύλλογός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει:
  •  την Ακαδημία Πατρών "Πέλοπος" ,τον επικεφαλής της Κούλη Παύλο  για την εξαιρετική οργάνωση του διαγωνισμού
  • Τον Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κο Posta Pal για την ευγενή συμμετοχή στην διοργάνωση  και την υποστήριξη του διεθνούς έργου του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια.
  • Τις Ομοσπονδίες Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Ουγγαρίας, Τουρκίας , Πολωνίας , την Οργανισμό SPTA απο την Αγγλία, την ομάδα "Traditional Archery Team - Germany", την ομάδα "Puszatai Farkasok" απο την Ρουμανία για την εξαιρετική συνεργασία (Συνολικά 23 ξένοι τοξότες Παραδοσιακής Τοξοβολίας)
  • Τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΟΤ) κο Νίκο Ράπτη καθώς και τους φίλους τοξότες απο όλη την Ελλάδα για την ένθερμη υποστήριξη του έργου μας στην εκπροσώπηση της Ελληνικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας.
  • Τα μέλη του Συλλόγου μας που εργάστηκαν μεθοδικά όλους τους προηγούμενους μήνες για την επιτυχία της διοργάνωσης και της εκπροσώπησης του Συλλόγου.
Ο Σύλλογός μας εκπροσωπώντας την Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στους αντίστοιχους αγώνες τον Αύγουστο του 2015 στην Δαφνούλα Ιωαννίνων (5ο T.F.G) ,τον Μάϊο του 2015 στο Κισσό του Πηλίου (4ο T.F.G) και στα Μετζενά Αχαϊας τον Οκτώβρη του 2014 (3ο Τ.F.G ).

Photo - credits : Δημήτρης Βαραλης, Ερασμία Σμυρογλου, Adam Radziun, Γιάννης Καρυστινάκης

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου