• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή στο Ουγγρικό Εθνικό Πρωτάθλημα Παραδοσιακής Τοξοβολίας (M.H.I.T 2014) , 8 Μαρτίου 2014, Dunaujvaros / Ουγγαρία



Η Ομάδα Τοξοβολίας του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, κατόπιν πρόσκλησης της Ουγγρικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, συμμετείχε στο  Ουγγρικό Εθνικό Πρωτάθλημα Παραδοσιακής Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου (Μ.Η.Ι.Τ. 2014) το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, στην πόλη Dunaujvaros.

Η αποστολή του Συλλόγου,αποτέλεσε την τιμώμενη Ομάδα της Διοργάνωσης. Οι τοξότες μας εκπροσώπησαν την Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία τοξεύοντας μαζί με γνωστούς πρωταθλητές όπως ο Monus Jozsef, ο Lakatos Istvan αλλά και 9 ομάδες από την Ουγγαρία.

Η Συμμετοχή της Ομάδας Τοξοβολίας του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, συνοδεύτηκε και από μια ιδιαίτερη τιμή: την χρήση, για πρώτη φορά σε Διεθνή αγώνα υπό την αιγίδα Εθνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, ενός στόχου που παραπέμπει στην μακραίωνη Ελληνική Τοξευτική Παράδοση.

Ο στόχος, προϊόν έρευνας του Συνεργάτη του Συλλόγου κυρίου Δημητρίου Νικολακόπουλου, βασίσθηκε σχεδιαστικά σε ερυθρόμορφο αγγείο - το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο Hermitage της Αγίας Πετρούπολης - της πρώιμης Κλασσικής Περιόδου, το οποίο απεικονίζει επίσημο ασπίδας με την μορφή Σκορπιού. Η παρουσίαση του Ελληνικού στόχου και ο τρόπος βαθμολόγησης που προτάθηκε / χρησιμοποιήθηκε από την Ουγγρική Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί με επικείμενο εκτενές άρθρο.

Η καθιέρωση του "Ελληνικού" Στόχου σε έναν Διεθνή Αγώνα Τοξοβολίας αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση και επιτυχία για τον Σύλλογό ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ και αναδεικνύει την δυνατότητα του Συλλόγου να απευθύνεται στα υψηλότερα κλιμάκια της Παγκόσμιας Οικογένειας Τοξοτών.

Οι Τοξότες αγωνίσθηκαν στον "Ελληνικό" Στόχο, σε ειδικό διαγωνισμό δεξιοτεχνίας. Λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας του ,ανέβηκε ο βαθμός του ανταγωνισμού και της επιθυμίας για διάκριση μεταξύ των συμμετεχόντων. Νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής Naphegyi-Boldis Daniel ο οποίος παρέλαβε από μέλος του Συλλόγου μας ειδικό βραβείο.  

Για τους ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ τοξότες η συμμετοχή σε αυτή την τιμητική διοργάνωση αποτέλεσε άλλη μια μεγάλη αγωνιστική και πολιτιστική εμπειρία και μια ευκαιρία να συσφίξουμε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μας με την Μεγάλη Οικογένεια της Ουγγρικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας. 

Ευχαριστούμε τον Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακής Τοξοβολίας κο Posta Pal, τον κο Lakatos Istavan, καθώς και όλους τους φίλους Ούγγρους Τοξότες για την αμέριστη συμπαράσταση στη συμμετοχή μας και την άψογη φιλοξενία.



Μέλη της Αποστολής του Συλλόγου μας μπροστά απο τον Ελληνικό στόχο



Ο Τοξότης του Συλλόγου μας Σπύρος Μπάκας μαζί με τον Ούγγρο Πρωταθλητή Μακρινών Αποστάσεων  Monus Jozsef
Στιγμιότυπο κατα την παραδοση του Βραβείου του του Διαγωνισμου "Ελληνικου Στόχου" απο το μέλος του Συλλόγου μας Σπύρο Μπάκα στον Νικητή.

Τοξότης του Συλλόγου ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ σε βολή 20 μέτρων.
Στιγμυότυπο απο τον Διαγωνισμό 
Στιγμυότυπο  απο το Δαγωνισμό
Ο Ελληνικός Στόχος έπειτα απο ενα γύρο βολών.

Μερικοι απο τους Ελληνικούς Στόχους

Στιγμυότυπο  απο το Δαγωνισμό κατα την διάρκεια βολών στον Ελληνικό Στόχο.

Τοξότρια του Συλλόγου ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ σε βολή 20 μέτρων
Τοξότης του Συλλόγου ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ σε βολή 20 μέτρων


Τοξότης του Συλλόγου ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ σε βολή 23 μέτρων

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου