• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δημοσίευση Μελέτης στο περιοδικό ANCIENT WARFARE Magazine, Μαϊος 2014


Ο Σύλλογός Ιστορικών Μελετών "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δημοσίευση της Μελέτης του στο γνωστό Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE" Τεύχος Μαϊου 201, (issue VIII.2). 

Μέσα απο το άρθρο του μέλους του Συλλόγου μας Σπύρου Μπάκα παρουσιάζεται για πρώτη φορά εκτενώς ο "Τόξαρχος" - η σπάνια μονάδα του αξιωματικού των Τοξοτών κατα την Κλασσική και Ελληνιστική περίοδο. Ο Τόξαρχος (η Τοξάρχης) είναι ένας διακριτικός  τίτλος αξιωματικού των  τοξοτών ο οποίος εμφανίζεται τόσο από τον Θουκυδίδη στη σύγκρουση Αθηναίων-Αιτωλών , όσο και στον Φλάβιο Αρριανό , ο οποίος περιγράφει την σύγκρουση Μακεδόνων-Θηβαίων.




Το άρθρο κοσμείται με υψηλής ιστορικής ακρίβειας φωτογραφία αποκατάστασης βαρέως οπλισμένου Τόξαρχου της Ελληνιστικής εποχής, βασισμένη σε σπάνια απεικόνιση ενός "οπλίτη-τοξότη" απο το Μνημείο των Νηριήδων (Βρετανικό Μουσείο).

Το Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE" , αποτελεί το κορυφαίο διεθνώς περιοδικό Στρατιωτικής Ιστορίας με θέμα τον Αρχαίο Κόσμο. Σε αυτό το τεύχος η θεματική ενότητα «War, trade and adventure. Struggles of the Ionian Greeks» αφορά τις συγκρούσεις των Ελλήνων της Ιωνίας με τους κατοίκους της Ανατολίας κατα την Αρχαϊκή και Κλασσική περίοδο,  φιλοξενώντας μεταξύ άλλων άρθρα διακεκριμένων συγγραφέων και ερευνητών όπως των Professor Duncan Campbell (Glasgow University), και Cezary Kucewicz.

Η δημοσίευση της νέας μελέτης του Συλλόγου μας αποκτά ιδιαίτερη αξία μιας καθώς οι εκδότες του περιοδικού www.karwansaraypublishers.com για τρίτη φορά μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους όσον αφορά την ιστορική ακρίβεια των αναπαραστάσεων μας και προβάλλουν το Συλλογό μας μέσα από  τις σελίδες τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου