• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Περιοδικό "ΜΑΧΕΣ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ" τεύχος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2013


Αγαπητοί φίλοι , στο περιοδικό "ΜΑΧΕΣ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ" , τεύχος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2013 φιλοξενείται ένα εξαιρετικό άρθρο του Ερευνητή και μέλους του Συλλόγου μας Κου Στέφανου Σκαρμίντζου με τίτλο "H Mάχη της Πελαγονίας 1259".

Το θέμα του άρθρου είναι η μεγάλη νίκη των Βυζαντινών κατά των Φράγκων που έσπασε τη δύναμη του Πριγκιπάτου της Αχαϊας κι έφερε ξανά την Δύναμη των Ελλήνων στην Πελοπόννησο επιτρέποντας έτσι την ανάκτηση της Βασιλεύουσας και την μερική ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Το άρθρο που αφηγείται τις ένδοξες στιγμές του Μεσαωνικού Ελληνισμού κοσμείται με φωτογραφίες μελών του Συλλόγου μας που αναπαριστούν την εμφάνιση των μαχητών της περιόδου.

Επίσης το περιοδικό αναδημοσιεύει, στο τμήμα ειδήσεων που αφορούν ιστορικά θέματα ,τη έφιππη ανάβαση του όρους Οίτη που πραγματοποιήθηκε απο το Σύλλογό μας στις 10 - 11 Αυγούστου 2013 με σκοπό την προετοιμασία για την μελέτη συμπερασμάτων για την χρήση του ιππικού ως όπλο ελιγμού διαμέσου ορεινών όγκων στον Ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για μια σχετικά άγνωστη διάσταση χρήσης του Ιππικού από Ελληνικούς Στρατούς, πλην όμως διαχρονικής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου