• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Αγαπητοί φίλοι

Ο Σύλλογος μας ειχε την τιμή να φιλοξενούνται υψηλής ποιότητας φωτογραφίες ανακατασκευασμένου οπλισμού μας, στην εξαιρετική τετρασέλιδη μελέτη της φίλης του Συλλόγου μας  Κας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου , με θέμα τον Αθηναίο Στρατηγό Χαβρία, στο  τεύχος Νοεμβριου 2012, του περιοδικού "ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ"  

Ο Χαβρίας  αποτέλεσε έναν από τους πλέον ικανούς στρατιωτικούς διοικητές που ανέδειξε η Αθήνα στο κύκνειο άσμα της τον 4ο π.Χ. λίγο πριν από την άνοδο της Μακεδονίας στον ελληνικό χώρο.


Το περιοδικό "ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ" είναι μηνιαίο παραδοσιακό έντυπο, που εκδίδεται με μέριμνα της "Ελληνικής Θαλασσίας Ένωσις", η οποία υπάγεται στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ και εποπτεύεται από το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ.

Εκδίδεται από το 1928, είναι το πρώτο περιοδικό που κυκλοφόρησε στο είδος του, ενώ το 1972 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τη συμβολή του στην πρόοδο της ναυτικής λογοτεχνίας και στη μάθηση της ναυτικής μας ιστορίας.

Στην ύλη του φιλοξενεί σελίδες από τη ναυτική ιστορία του τόπου, τη λογοτεχνία και τη λαογραφία, ενώ διαθέτει μόνιμες στήλες για το Πολεμικό και Εμπορικό Ναυτικό, τόσο σε επίπεδο επικαιρότητας, όσο, και στην ιστορία και την παράδοση.


Η Μελετη αναδημοσιεύεται στο εξαιρετικό ιστολόγιο της κας Ιωαννίδου ΠΕΡΙ ΑΛΟΣ .








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου