• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Κωνσταντινούπολη , 9 Ιανουαρίου 2013, Προπόνηση




Η πολυεπίπεδη δραστηριότητα του Συλλόγου μας , για άλλη μια φορά μας οδήγησε στο εξωτερικό και αυτή την φορά στην γειτονική Τουρκία . Έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Παραδοσιακής Τοξοβολίας "TALIMHANE" , το μέλος του Συλλόγου μας κος Σπύρος Μπάκας παρευρέθηκε σε προπόνηση μαζί με τα μέλη του "TALIMHANE". 

Το Ινστιτούτο  Παραδοσιακής Τοξοβολίας "TALIMHANE" ( TALIMHANE Archery Institute" - TALİMHANE OKÇULUK ENSTİTUSU ) με έδρα το προάστιο Uskundar (Σκούταρι) της Κωνσταντινούπολης , δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία σε πολλές πόλεις της Τουρκίας με γνώμονα την προώθηση και ανάπτυξη της Τοξευτικής Παράδοσης . Με έδρα την Κωνσταντινούπολη και άνω των 100 ενεργών τοξοτών η ομάδα TALIMHANE εργάζεται μεθοδικά και με υπευθυνότητα , έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς ως μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες ομάδες Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Ευρώπη. Πέρα από την καθεαυτή τοξευτική εξάσκηση, η ομάδα πρόσφατα έχει επεκτείνει και την δραστηριοποίηση της στον τομέα της Πειραματικής Αρχαιολογίας με συμμετοχή σε Συνέδρια Αρχαιολογίας , δημοσιοποιώντας μελέτες και Συμπεράσματα. 




Από to 2012 διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ Necmettin OKYAY, το οποίο φιλοδοξεί να καταστεί ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ Τοξοβολίας στην Ευρώπη , και το οποίο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων Μέσων μαζικής ενημερώσεως της γειτόνου χώρας.


Επικεφαλής της Ομάδας "TALIMHANE" είναι ο κος Adnan Mehel, ο οποίος αποτελεί έναν απο τους πρωτοπόρους της Σύγχρονης Αναβίωσης της Παραδοσιακής Τοξοβολίας της γειτόνου χώρας. Ο κος Adnan Mehel , έχει συμμετάσχει με διαλέξεις σε συνέδρια με θεμα την Τοξοβολία και Αρχαιολογία, έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς Σταθμούς και Ραδιοφωνικές Εκπομπές της Τουρκίας και συνεργάζεται με εταιρίες τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών.




Η προπόνηση , πραγματοποιήθηκε  στις 9 Ιανουαρίου 2013, στον χώρο προπονήσεων του Συλλόγου, στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου του Uskundar (Σκούταρι) της Κωνσταντινούπολης. Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά , μέσα από ένα εισαγωγικό μάθημα, και με την χρήση παραδοσιακών Τουρκικών Τόξων,  να προπονηθούμε στην τέχνη της βολής με δαχτυλίδι τοξοβολίας (thumb ring) , με ομολογουμένως μερικούς από τους καλύτερους εκπαιδευτές της Τουρκίας. Αν και πρόκειται για μια καθαρά Ασιατική τεχνική, εντελώς διαφορετική από την κλασική μεσογειακή τεχνική άφεσης της χορδής, η βολή με " Thumb ring " μας εντυπωσίασε με μερικά από τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα που παρέχει στον εκπαιδευμένο τοξότη: 

α) Την δυνατότητα να ελέγχεται το βέλος και να μην φεύγει από τον πήχη του τοξότη , πραγματοποιώντας σταθερές βολές ακόμα και όταν η τόξευση πραγματοποιείται υπό κλίση 

β) Την δυνατότητα να πραγματοποιούνται πιο σταθερές και αυτοματοποιημένες βολές , σε σύγκριση με τον μεσογειακό τρόπο τόξευσης 

γ) την δυνατότητα να πραγματοποιούνται πιο "ενστικτώδεις " βολές , μιας και το βέλος τοποθετείται από την δεξιά πλευρά του τόξου , κρύβοντας έτσι την αιχμή του από το ευρύ οπτικό πεδίο του τοξότη, αφήνοντας ένα μεγάλο περιθώριο στο ένστικτο για την πραγματοποίηση της βολής.

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ , ευχαριστεί τον κο Adnan Mehel και τους φίλους Τοξότες από την γειτονική χώρα για την φιλοξενία και την συνεργασία , και ανανεώσαμε το ραντεβού μας στο άμεσο μέλλον για συνεργασία τόσο στο επίπεδο της Παραδοσιακής Τοξοβολίας όσο και Πειραματικής Αρχαιολογίας

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ , θα συνεχίσει με πίστη και αφοσίωση να εκπροσωπεί με υπερηφάνεια την Ελληνική Παράδοση και Ιστορία στο Εξωτερικό.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου