• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

11η Προπόνηση του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ για το έτος 2012 - Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012


Την Κυριακη 9 Δεκεμβριου  πραγματοποιήθηκε με μεγαλη επιτυχία  η 11η Προπόνηση του Συλλόγου μας για το 2012.

Μέλη του Συλλόγου μας ειχανε την ευκαιρία να εκπαιδευτούνε στην χρήση της Κοπίδας  με παράλληλη χρήση ασπίδας τύπου "Οπλον" ,  κατω απο την τεχνική καθοδήγηση του δασκάλου σπαθασκίας κου Γιώργου Γεωργά .

Το επόμενο στάδιο της προπόνησης περιελάμβανε εκπαίδευση στην χρήση Σάρισσας. Με την βοήθεια ανακατασκευασμένης Σάρισσας του Συλλόγου μας , ο Τεχνικός Συμβουλος του Συλλόγου μας κος Στεφανος Σκαρμίντζος ειχε την ευκαιρια να δειξει τις σωστές τεχνικές χρησης της Σαρισσας , συμφωνα με πρόσφατα αρχαιολογικά δεδομενα , και συμπεράσματα πειραματικών ανακατασκευων.

Η προπόνηση συνεχίστηκε ,με την εκπαίδευση των μελών μας στην Οπλιτοδρομία .Πιο συγκεκριμενα,  η  κα Εφη Καστελοριου, κριτής του ΣΕΓΑΣ , εδειξε με μεγαλη επιτυχία τις σωστες τεχνικές επιταχυνσης του δρομέα , με παραλληλη χρήση Ασπίδας τύπου "Όπλον".

Τελος η προπόνηση μας εκλεισε , με την εκπαίδευση των μελών μας στην Παραδοσιακη Τοξοβολία. Με την χρήση φορητών στόχων και παραδοσιακών τόξων παλιά και νεα μέλη ειχανε την ευκαιρια να εξασκηθούνε στην τεχνη της Παραδοσιακής τοξοβολίας , η οποία πλεον θα αποτελει εναν απο τους βασικους αξονες των προπονησεων μας.













1 σχόλιο:

  1. Oι σάρισσές μας αψηφούν και τους Κεραυνούς του Διός που τρομάζουν άλλους. Στο μέλλον θα έχουμε εκπαιδευμένους φαλαγγίτες και στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή