• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Συμμετοχή στο 1ο Πολωνικό Διαγωνισμό Μέγιστου Βεληνεκούς "Flying Shooting" στο Borzewisko της Πολωνίας, 12 Απριλίου 2014


Έπειτα απο την ευγενή πρόσκληση της Πολωνικής Κοινότητας της Παραδοσιακής Τοξοβολίας και του διακεκριμένου κατασκευαστή τόξων και οικοδεσπότη Κου Lukasz Nawalny , το μέλος του Συλλόγου μας κος Σπύρος Μπάκας, συμμετείχε στον 1ο Πολωνικό Διαγωνισμό Μέγιστου Βεληνεκούς "Flying Shooting" ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 στο Borzewisko της Κεντρικής Πολωνίας.

To τουρνουά  "1 Οgólnopolski Τurniej Strzelania na Odległość Flight" συγκέντρωσε τα βλέμματα μερικών εκ των καλύτερων Πολωνών τοξοτών οι οποίοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό δοκιμάζοντας μια σειρά απο νέα τόξα και βέλη τα οποία κατασκευάστηκαν ειδικά για την διοργάνωση. Νικητής αναδείχθηκε ο Daniel Bochra με βολή στα 340 μέτρα.

Οι βολές μέγιστου βεληνεκούς εχουν ειδική θέση στην ιστορία της Ελληνικής Τοξοβολίας . Ο Σύλλογός μας μέσα απο το άρθρο "Ο Αναξαγόρας απο την Ολβία του Πόντου." , έχει αναδείξει την πρώτη καταγεγραμμένη βολή μέγιστου βεληνεκούς στην Ιστορία, με την βολή του Αναξαγόρα στα 500 μέτρα στα τέλη του 3ου προχριστιανικού αιώνα.

Ο Σύλλογός μας θα ηθελε να ευχαριστήσει τους φίλους Πολωνούς Τοξότες Lukasz Nawalny , Piotr Gonet ,Adam Radziun,  Adam Klarowicz για την ευγενή πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου