• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

‘Koryvantes ‘ adlı Yunan Tarihi Araştırma ve Arkeolojik Çalışmalar Kurumu takımınca Uluslararası Arkeoloji Konferansı’nda bir konuşma yapıldı.




 ’Arkeoloji mirasının eğitime etkileri,Arkeoloji biliminin Tanıtılması ve Yayılması ‘ adlı konferans Uluslararası Arkeoloji Akademisyenler Konfederasyonu, Sırbistan’daki Vımınakıum Arkeolojik  Parkı’ndaki yeşil alanda düzenlendi.

Vımınakıum Arkeoloji Parkı , Belgrad’ın doğusunda , Tuna Nehri kenarında yer almaktadır. Vımınakıum  tarihi şehri, Roma İmparatorluğu döneminde önemli bir eyalet olmuştur. Bunun yanında aynı yerde 7. Ve 4. Roma lejyonları karargahlar kurulmuş, ancak M.S. 440 tarihinde Hun İmparatoru Atilla tarafından yıkılmıştı. Vımınakıum antik kenti günümüzde ise Kostolaç olarak bilinmektedir.  


Parkta yerleşim ve sergi alanları ile anıtmezarlar, hamamlar, su kemerleri bulunmaktadı. Ayrıca  son günlerde keşfedilen mamut iskeletleri de sergilenmektedir. Parkta  Belgrad Arkeoloji  Enstitüsünün önderliğinde , M.S. 4.yy la ait bir roma konağı reprodüksüyonu yapıldı.
Roma Konağı  hem arkeolojik amaçlı bir deneme olarak hem de turistik amaçlarla kullanılıyor. Konferans , Roma Konağı’nda bulunan birçok konferans salonundan birinde  gerçekleştirildi.

Konferans’a dünya çapında 30 delege/ temsilci katıldı. Seçkin Arkeologlar Japonya, Almanya, İtalya, Türkiye, İngiltere, İspanya, Hollanda, Sırbistan, Hırvatistan, Fillandiya, Slovenya ve İsveç gibi ülkelerden gelen arkeologlar arkeolojik mirasın eğitimi nasıl etkilediğini ve bu bilimin halka hangi yollarla benimsetilebileceğini tartıştılar





Halka bu bilimin benimsetilmesiyle ilgili kullanılan yenilikçi yöntem ve yayınlar tanıtıldı. Katılan profesör ve bilim adamları -arkeoloji parklarının, müzelerin, arkeolojik kurumların görevlileri olarak- arkeolojiyi halka benimsetmek için kullanılan belirli yenilikçi teknikleritüm ayrıntılarıyla anlattılar.

Kurumumuz üyelerinden ve Siyasal Bilgiler Bölümü bilim adamlarından Spyros Bakas “ Modern eğitim alanlarında deneysel arkeoloji ile eski Yunan Piyadelerinin canlandırılması . Tanıtım ve yaygınlaştırma Yöntemlerine Bir Bakış'' adlı konferans  kapsamında ; iletişim araçları ile deneysel arkeolojinin yagınlaştırılması ve tanıtılması ile ilgili konuşma yaptı. Konferans  Kurumumuz üyelerinin düzenlediği bir canlandırma gösterisiyle devam etti.Böylelikle izleyicilere ayrıntılı bilgi uygulamalı olarak sunulmuş oldu.

Konuşmanın akabinde bir gösteri yapmamız istendi. Açık hava gösterimizde, eski silah ve mühimmatın nasıl olduğunu, kullanıldığını ve bazı tarihi yöntemleri gösterdik. Sonra Eski Yunan askerlerinin 30-40 kiloluk silahlı teçhizatla nasıl savaştıklarını gösterdiler. Tebriklerin akabinde, Bilim adamlarıyla gelecekte yapılması muhtemel olan araştırma projelerinde birlikte çalışmak üzere mutabakata vardık / sözleştik










Belgrad Üniversitesi arkeologlarından Sayın Miomir Koraç, Sayın Jelena Andjelkoviç ve Sayın  Milica Tapavicki İlic ‘ e nazik davetleri ve konukseverlikleri için en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου