• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Δημοσίευση Συνέντευξης στην Journal Πειραματικής Αρχαιολογίας του Οργανισμού EXARC, (Issue 4 /2014)

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, ειναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δημοσίευση της συνέντευξης που  παραχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Αντώνης Αλιάδης στην κορυφαία Journal Πειραματικής Αρχαιολογίας του Οργανισμού EXARC (ISSUE 4 ,2014).

Κατόπιν προσκλήσεως της Κας Márta Pócza (MA) και στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της διατριβής στην Αρχαιολογία παραχωρήθηκε λεπτομερής συνέντευξη μέσα απο την οποία απαντήθηκαν σημαντικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον ρόλο του Συλλόγου στο διεθνές γίγνεσθαι της Πειραματικής Αρχαιολογίας και Ακαδημαϊκών ερευνών,τον τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης  και εξέλιξης του, τον ρόλο της Ζωντανής Ιστορίας σε Ελλάδα και Εξωτερικό, την σύνδεση της ιστορικής έρευνας και αναπαράστασης με άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα,  καθώς και τον τρόπο επεξεργασίας και διαχείρησης της δημιουργηθείσας πνευματικής ιδιοκτησίας του Συλλόγου. 



Ο Οργανισμός EXARC αποτελεί τον κορυφαίο θεσμικά οργανισμό πειραματικής Αρχαιολογίας στο κόσμο . Με την συμμετοχή διακεκριμένων Ακαδημαϊκών, ανεξάρτητων οργανισμών , Αρχαιολογικών Ινστιτούτων, Ερευνητών  και Αρχαιολογικών Μουσείων συντονίζει και καθοδηγεί όλες τις εξελίξεις στον τομέα των πειραματικών ανακατασκευών , δοκιμών και ερευνών στην επιστήμη της Αρχαιολογίας . Παράλληλα εποπτεύει και συνδράμει Ακαδημαϊκά Συνέδρια ενω εκδίδει και και την κορυφαία στο τομέα της Πειραματικής Αρχαιολογίας Journal  "EXARC Journal" η οποία παρατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις κάθε χρόνο. 

Ευχαριστούμε τον επικεφαλής του Οργανισμού EXARC, και φίλο του Συλλόγου μας  Dr Roeland Paardekooper για την ευγενή πρόσκληση  καθώς και την Κα Márta Pócza για την ευγενή συνεργασία όλους τους τελευταίους μήνες.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη σε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου