• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Διάλεξη του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ στην Ακαδημία PULTUSK στην Πολωνία , 27 Ιουνίου 2012




O Σύλλογος Ιστορικών μελετών «Κορύβαντες» με υπερηφάνεια σας ανακοινώνει την επιτυχή συμμετοχή του στο διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο με θέμα «Second Interdisciplinary Conference: Disasters, Catastrophes and the Ends of the World in Sources» που διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Pułtusk Academy of Humanities στην ομώνυμη πόλης Pultusk της Πολωνίας μεταξύ 25 και 27 Ιουνίου 2012.


 Τα μέλη του συλλόγου, Στέφανος Σκαρμίτζος, Νίκος Κλεισιάρης και Κατσίκης Δημήτριος παρουσίασαν στην Διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα τα πορίσματα της ερευνά τους σχετικής με την εξέλιξη της αρχαίας Ελληνικής πολεμικής τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα επιχειρήθηκε η σύγκριση δύο ιστορικών περιόδων της Ελληνικής διαχρονίας, της Μυκηναϊκής και της Αρχαϊκής περιόδου, διαμέσου των αντίστοιχων ανακατασκευασμένων πολεμικών εξαρτήσεων τους.


 Με ποιο τρόπο η αναπάντεχη κατάρρευση της Μυκηναϊκής παλατιακής κοινωνίας τον 12ο αιώνα έθετε τις κοινωνικές βάσεις για την ανάδυση του Αρχαϊκού ανθρώπου και οπλίτη; πως οι κοινωνικές, θρησκευτικές και οικονομικές συνθήκες επηρέασαν την διεξαγωγή του πολέμου στις δύο αυτές περιόδους ; ποιοι παράγοντες συνέβαλλαν στην διαφοροποίηση της στρατιωτικής εξάρτησης έχοντας σαν εκκίνηση τον 12ο αιώνα και ως τερματισμό τον 6ο π.Χ αιώνα; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που ο Σύλλογος “Κορύβαντες” κλήθηκε να δώσει απαντήσεις και να τεκμηριώσει μέσα από την πειραματική αρχαιολογία, αιχμαλωτίζοντας αβίαστα το ενδιαφέρον των ενθουσιασμένων με το θέμα συνέδρων.


 Η ενθάρρυνση τέτοιου είδους συμμετοχών του συλλόγου, όχι μονάχα αποδεικνύει την σοβαρότητα προσέγγισης που επιχειρείται από τα μέλη του πάνω στο θέμα της Αρχαίας Ελληνικής στρατιωτικής τεχνολογίας, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής του διαχρονικού Ελληνισμού στην διεθνή επιστημονική κοινότητα.


Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους επωμίστηκαν την ευθύνη της αποστολής.


Η Εκτενής μελέτη του Συλλόγου μας θα δημοσιευθεί σε διεθνή ακαδημαϊκή έκδοση με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου στο τέλος του 2012.


Περισσότερα για την Ακαδημία του PULTUSK ΕΔΩ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου