• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

6η Προπόνηση του Συλλόγου μας, Κυριακή 13 Μαϊου




Την Κυριακή 13 Μαίου 2012 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε μία ακόμη προπόνηση στα πλαίσια της προετοιμασίας για την εκδήλωσή μας στη Γαλλία.

Το αντικείμενο της προπόνησης ήταν η οπλιτοδρομία. Για να πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα σωστά και με ασφάλεια σημαντκή και ουσιαστική  ήταν η συμβολή της Κυρίας Έφης Καστελοριού.

Η Κυρία Καστελοριού είναι αθλήτρια και κριτής Αγώνω Στίβου του ΣΕΓΑΣ.  Ηρθε από την ακριτκή μας Ρόδο για να μας συνδράμη. Μας προσέφερε πρώτα την απαραίτητητη θεωρητική κατάρτηση.

Κατόπιν μας δίδαξε την σωστή προθέρμανη για δρομείς. Η οπλιτοδρομία βασικά είναι ένας αγώνας δρόμου με τη διαφορά ότι ο δρομέας μεταφέρει πρόσθετο βάρος.

Μετά την προθέρμαση σειρά ειχε η εκμάθηση του σωστου τρόπου τρεξίματος. Αυτό ειναι ουσιαστικό να γίνει σωστά για να αποφεύγουν οι αθλούμενοι τις κακώσεις. Κατόπιν έγινε η εξάσκηση με τη χρήση οπλιτικής ασπίδας.

Ευχαριστούμε την Κυρία Καστελοριού για τους κόπους στους οποίους υπεβλήθει για να μας βοηθήσει.  Η ακριτική μας Δωδεκάνησος θα έχει συμβάλει καθοριστικά στην σωστή μας παρουσία στην "Πέραν των Αλπεων Γαλατία". Αξιος φόρος τιμής στους Αρχαϊκούς Ροδίους που άνοιξαν τους θαλάσσιους δρόμους για τη Δύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου