• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Διαλέξεις στο 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο της Ακαδημίας PULTUSK στην Πολωνια, 1η Ιουλίου 2015

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ έχει την ιδιαίτερη τιμή να ανακοινώσει την επιτυχή του συμμετοχή στο 3o Διεπιστημονικό Συνέδριο της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Σπουδών του Pultusk της Πολωνίας με τίτλο "Thinking Symbols" το οποίο πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Αρχαιολογίας της Ακαδημίας το τριήμερο 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2015.

Ο Σύλλογος ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ εκπροσωπηθηκε στο Συνέδριο με τρείς (3) μελέτες των Μελών του Κου Richard Vallance Janke , Κας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου και Κου Σπύρου Μπάκα.


  • Ο Richard Vallance Janke έδωσε διάλεξη με τίτλο "The Rôle of Supersyllabograms in Mycenaean Linear B" μέσω της οποίας παρουσιάστηκε η πρωτοπόρα του  έρευνά του σχετικά με τη Γραμμική Β και την ανακάλυψη των"Supersyllabograms" (συντομογραφιών στην Γραμμική Β), την πρώτη μεγάλη ανακάλυψη στην περαιτέρω αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β έπειτα από το 1952 και τον διάσημο Michael Ventris.
  • Η Κα Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου , έδωσε διάλεξη με τίτλο "Negative verbal symbols in ancient Greek warfare" μεσω της οποία προσεγγίστηκε η σημασία των αρνητικών λεκτικών συμβόλων στον Πόλεμο του αρχαίου Ελληνικού κόσμου και το πώς αυτά συνέβαλαν αποτελεσματικά στις ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον του εχθρού. 
  • Ο Σπύρος Μπάκας εδωσε διάλεξη με τίτλο " Psychological Warfare in Greek Bronze Age. Mycenaean panoplies and weapons as symbols of power and divinity." στην οποία παρουσιάστηκε η πρακτική του ψυχολογικού Πολέμου απο τους Μυκηναίους στα πεδία των μαχών, μέσα απο την χρήση συγκεκριμένων παραδειγμάτων εξωτικών πανοπλιών και όπλων ως συμβόλων εξουσίας, δύναμης και θεϊκής καταγωγής.
Παράλληλα το Συνεδριο κοσμήθηκε με την παρουσία & συμμετοχή διακεκριμένων Ακαδημαϊκών όπως : Guilherme Borges Pires (CHAM/ FCSH/ Universidade Nova de Lisboa/ UAç) , Nicholas Campion (Sophia Centre,University of Wales Trinity Saint David), Marta Fituła (SiciliaAntica) ,Ana Alexandra Fraga Vieira (Universidade Nova de Lisboa Lisbon, Portugal) , και πολοί αλλοι (ακολουθεί επισυναπτόμενο έγγραφο με την λίστα των Abstracts)

Η έκδοση των παρουσιασθέντων μελετών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί απο μεγάλη Ακαδημαϊκη Journal στις αρχές του 2016.

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές  του Συνεδρίου Dr Joanna Popielska και Dr Bożena Józefów-Czerwińska για την ευγενη πρόσκληση , την άψογη φιλοξενία και την ενθερμη υποστήριξη του έργου του Συλλόγου μας

Φωτογραφίες : Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου

Ο Richard Vallance Janke ανέλυσε με διεξοδικό τρόπο την χρόνια μελέτη του πάνω στην Γραμμικη Β που τον οδήγησε στην ανακάλυψη των Supersyllabograms , τις πρώτες καταγεγραμμένες συντομογραφίσεις στην ανθρώπινη γραφή

Η Κα Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου ανέλυσε την σημασία του Ψυχολογικού πολέμου και των αρνητικών συμβόλων στον πολεμο των αρχαιων Ελλήνων σε Στεριά και Θάλασσα.

Ο Σπύρος Μπάκας  με την ομιλία του " Psychological Warfare in Greek Bronze Age. Mycenaean panoplies and weapons as symbols of power and divinity." προσέγγισε τον παράγοντα του ψυχολογικού πολέμου στην Αιγαιακή εποχή του Χαλκου μέσα απο συγκεκριμένα παραδείγματα όπλων και πανοπλιών.



Αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στην είσοδο του Κτηρίου της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πουλτούσκ




Ο Σπύρος Μπάκας με την Dr Bożena Józefów-Czerwińska


Με τον Αρχαιολογο Δρ Παντελη Κομνηνο απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης


Στην εισοδο του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας 




  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου