• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Διαλέξεις στην Ακαδημία Ανθρωπιστικών Σπουδών του PULTUSK / Πολωνία , 30 Ιουνίου 2015

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ έχει την ιδιαίτερη τιμή να ανακοινώσει την συμμετοχή του  στο 3o Διεπιστημονικό Συνέδριο της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Σπουδών του Pultusk της Πολωνίας με τίτλο "Thinking Symbols". Το συνέδριο το οποίο κοσμείται με την συμμετοχή διακεκριμένων Ακαδημαϊκών και ερευνητών απο διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Αρχαιολογίας της Ακαδημίας το τριήμερο 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2015.

Ο Σύλλογος ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ θα εκπροσωπηθεί στο Συνέδριο με τρείς (3) μελέτες των Μελών του Κου Richard Vallance Janke , Κας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου και Κου Σπύρου Μπάκα.


  • Με την διάλεξη του Κου Richard Vallance Janke με τίτλο "The Rôle of Supersyllabograms in Mycenaean Linear B" μέσω της οποίας θα παρουσιάσει την πρωτοπόρα του  έρευνά του σχετικά με τη Γραμμική Β και την ανακάλυψη των Supersyllabograms, την πρώτη μεγάλη ανακάλυψη στην περαιτέρω αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β έπειτα από το 1952 και τον διάσημο Michael Ventris.
  • Με την διάλεξη της Κας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου , με τίτλο "Negative verbal symbols in ancient Greek warfare" θα παρουσιαστεί η ανάδειξη της σημασίας των αρνητικών λεκτικών συμβόλων στον Πόλεμο του αρχαίου Ελληνικού κόσμου και το πώς αυτά συνέβαλαν αποτελεσματικά στις ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον του εχθρού. 
  • Με την διάλεξη του Κου Σπύρου Μπάκα με τίτλο " Psychological Warfare in Greek Bronze Age. Mycenaean panoplies and weapons as symbols of power and divinity." θα παρουσιαστεί η πρακτική του ψυχολογικού Πολέμου απο τους Μυκηναίους στα πεδία των μαχών, μέσα απο την χρήση εξωτικών πανοπλιών και όπλων ως συμβόλων εξουσίας, δύναμης και θεϊκής καταγωγής.


Ο Σύλλογός  μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο αντίστοιχο συνέδριο της Ακαδημίας τον Ιούνιο του 2012, η οποία οδήγησε στην έκδοση της μελέτης "The man-made Economic Disaster of Mid 12th Century BC and the Reconstruction  of the Military Technology that It Brought About"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου