• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ " ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ " ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγαπητοί φίλοι

Στο περιοδικό «Περίπλους» τεύχος 80, (Τριμηνιαία Εκδοση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος)  θα βρείτε το εξαιρετικό άρθρο της κας Κρίστυ Εμίλο Ιωαννίδου με τίτλο "ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΞΗΡΗΣ".

Η Εξήρης ηταν ενα μεγάλου εκτοπίσματος πολεμικό πλοίο το οποίο ναυπηγηθηκε για πρώτη φορα κατά τα τέλη της βασιλείας του τυράννου των Συρακουσών Διονυσίου Α’ είτε από τον υιό του, Διονύσιο τον Β’. Πιό συγγεκριμενα κατά την εποχή του τυράννου των Συρακουσών Διονυσίου Α΄ Πρεσβύτερου (431-367 π.Χ.), ο οποίος κυβέρνησε τις Συρακούσες ως Τύραννος (405-367 π.Χ.), η πολεμική βιομηχανία έφτασε σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και η ναυπηγική δημιούργησε νέες κλάσεις πολεμικών πλοίων. Τότε σχεδιάστηκαν και ναυπηγήθηκαν πολεμικά σκάφη μεγαλύτερου εκτοπίσματος από τη γνωστή τριήρη, όπως η τετρήρης και η πεντήρης. Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή της πεντήρους έκανε την εμφάνισή της η εξήρης, γέννημα της ίδιας ναυπηγικής τάσης. 

Το δισέλιδο άρθρο κοσμείται απο υψηλής ποιότητας φωτογραφίες οπλιτών και τοξοτών του Συλλόγου μας.

Η κα Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, ειναι Συγγραφέας- Ναυτικός, μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.) και φίλη του Συλλόγου μας.


Η Μελετη αναδημοσιεύεται στο εξαιρετικό ιστολόγιο της κας Ιωαννίδου ΠΕΡΙ ΑΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου