• Cougar

  EXPERIMENTATION

 • Lions

  ARCHERY

 • Snowalker

  PUBLICATIONS

 • Howling

  LECTURES

 • Sunbathing

  RECONSTRUCTION

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΛΩΝΙΑ     Τα Μέλη του Συλλόγου  Ιστορικών Μελετών "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" συνεχίζουν να θριαμβεύουν στο Βiskupin της Πολωνίας όπου, από τις 17 Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένα του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, παρουσιάζουν ενώπιον πολυπληθούς επιστημονικού, κλπ, Κοινού, την αρχαία Ελληνική Οπλιτική τακτική, εντυπωσιάζοντας με  ιστορικά ακριβείς και ρεαλιστικά προσεγμένες καθημερινές αναπαραστάσεις. 


     Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία Έλληνες αναπαραστάτες (Reenactors) καταπλήσσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό Κοινό το οποίο διψά για γνώση Ελληνικής Ιστορίας και παρά το ότι οι καθημερινές αναπαραστάσεις των "ΚΟΡΥΒΑΝΤΩΝ" θα συνεχισθούν μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ήδη, θεωρήθηκαν από τον ειδικό τύπο ως οι πλέον πιστές μέχρι τώρα!


     Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" είναι ο πρώτος αμιγώς Ελληνικός Οργανισμός ο οποίος, αυτή την στιγμή, ξεπερνά τα σύνορα της Χώρας μας για να παρουσιάσει την αρχαία Ιστορία της με τον πλέον θεαματικό τρόπο σε όσους μέχρι τώρα την μελετούσαν και την θαύμαζαν χωρίς να έχουν μια ολοκληρωμένη εικαστική αντίληψη της βασικής παραμέτρου της, της Οπλιτικής τακτικής.


     Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται αποτελούν εράνισμα από εκτενή διθυραμβικά δημοσιεύματα του Πολωνικού τύπου και μετά την επιστροφή των Μελών της Αποστολής θα παρουσιασθεί εκτενής αναφορά των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο ιστορικό περιβάλλον του Μουσείου του Biskupin καθώς και του συνόλου των δημοσιευμάτων που θα κάνουν περήφανους όλους τους Έλληνες.
    

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μαραθωνομάχοι και...παρατράγουδα

Και φυσικά όταν γίνει κατι καλό στην Ελλάδα τα ΜΜΕ πάνε να το απαξιώσουν:


http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4656166

Προσέξτε τη λέξη "κίτς" στον υπότιτλο.

Ενα αξιοπρεπέστατο κείμενο που ακυρώνεται από μια ατυχή έκφραση και μια ατυχή επιλογή φωτογραφιών.

Ως εκ'τούτου εστάλει η  κάτωθη επιστολή:

Κύριε διευθυντά
Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο του συνεργάτη σας σχετικά με την αναβίωση της μάχης του Μαραθώνα. Κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω για τη κάλυψη. Το άρθρο ήταν αξιοπρεπές και αλλά η έκφραση «ΚΙΤΣ» και μάλιστα στον κεντρικό υπότιτλο όπου πέφτει το μάτι του αναγνώστη ήταν επιεικώς ατυχής!
Γιατί με αυτό τον ωμό τρόπο απαξιώνετε τέσσερις ιστορικούς ερευνητές και τρεις λέκτορες γνωστών πανεπιστημίων που ήταν εκεί και επέβλεπαν την αυθεντικότητα του εξοπλισμού αλλά και το σύνολο των ανθρώπων που με τεράστια έξοδα και κόπο εκδηλώνουν την αγάπη τους για τη χώρα μας και τον πολιτισμό της; Αν η ακριβής αποκατάσταση του αρχαίου ελληνικού εξοπλισμού είναι «κιτς» τότε και οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν «κιτς».
Επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι έχω σπουδές σχετικά με την πολεμική ιστορία και έχω συνεργαστεί με ελληνικά και ξένα ιστορικά έντυπα που ασχολούνται σε βάθος με την πολεμική ιστορία. Έχω λάβει μέρος σε πρόντζεκτ πειραματικής αρχαιολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχω τρέξει σε ακριβή αναπαράσταση οπλιτοδρομίας στη Νεμέα υπό την επίβλεψη του καθηγητού κυρίου Μίλερ που προΐσταται των ανασκαφών. Η εφημερίδα σας με τίμησε με το να φιλοξενήσει δηλώσεις μου σχετικά με τις ιστορικές αναπαραστάσεις στην Ελλάδα σε προηγούμενα φύλλα της
Επειδή πιστεύω ότι μάλλον πρόκειται για το «δαίμονα του τυπογραφείου» θα σας παρακαλούσα να δημοσιεύσετε την επιστολή μου αυτούσια μαζί με κάποια ανακοίνωση που να αποκαθιστά τους ευγενείς κυρίους και κυρίες που εκτιμούν τον πολιτισμό μας και δρουν εκεί που άλλοι ακόμα και “υπεύθυνοι” αδρανούν. Σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε το μήνυμα μου.
Μετά τιμής
Στέφανος Σκαρμίντζος

ΜΑΡΑΘΩΝ 2011
2500 χρόνια μετά από την Μάχη του Μαραθώνα, σύλλογοι ιστορικών αναπαραστάσεων από διάφορες χώρες συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Σχοινιά και επί 3 ημέρες απεδωσαν τιμές στους νεκρούς της μάχης. Γύρω στους 80 από αυτούς έφεραν ιστορικά ακριβή Ελληνικό και Περσικό οπλισμό της Κλασσικής περιόδου και συμμετείχαν σε δρώμενα που αναπαριστούν το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία του Δυτικου πολιτισμού.Ηταν ένα υπέροχο γεγονός και μια μοναδική ευκαιρία για ανθρώπους που μελετούν την ιστορία και ειδικά όσους μελετούν την Αρχαία Ελληνική ΠολεμικήΤέχνη. Άνθρωποι από τις τέσσερις άκρες του κόσμου είχαν μια ευκαιρία να συναντηθούν, πολλοί για πρωτη φορά μεταξύ τους, και να ανταλλάξουν απόψεις για τις αρχαίες πολεμικές τακτικές και οπλισμό και να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους μαθαίνοντα από τις ερευνες και τις προσπάθειες των άλλων.

Οι "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" φυσικά ήταν εκεί!


Ο Δήμος Μαραθώνα συμπαραστάθηκε προσφεροντας χώρο και υποδομή κατασκήνωσης αλλά υπόλοιποι "άρμόδιοι και αναρμόδιοι" όπως και το σύνολο των ΜΜΕ έλαμψαν δια της απουσίας τους

Κι ενώ οι "ξένοι" δείχνουν έμπρακτα το σεβασμό τους για την ιστορία μας... μήπως αυτό δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον της Πολιτείας για τα μνημεία;


Οπως εχει γράψει ο ποιητής: "όπου και να γυρίσω η Ελλάδα με πληγώνει" αλλα εγώ πιστεύω ότι το Πραγματικό Μελλον αυτης της χώρας βρίσκεται στα μάτια των μικρών παιδιών που οι γονεις τους τα εφεραν να δούν "ζωντανη ιστορία" και να καταλάβουν ότι το πνεύμα της Ελλάδας είναι αιώνιο και σεβαστό απο Ελληνες και Φιλέλληνες.


Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

10η Προπόνηση του Συλλόγου για το 2011

10η Προπόνηση του Συλλόγου μας για το 2011. Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία προπόνηση φυσικής κατάστασης με παράλληλη εκπαίδευση στις τεχνικές κλειστής μάχης.
Παλλήνη Αττικής.

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Περιοδικό " ΜΑΧΕΣ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ " , Τεύχος Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2011

Αγαπητοί φίλοι αναζητηστε το Περιοδικό "ΜΑΧΕΣ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ" τεύχος Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2011.


Με το άρθρο του μέλους του Συλλογου μας κου Στεφανου Σκαρμίντζου γινεται η παρουσιαση για πρωτη φορα μιας εις βάθος αναλυσης της μαχης των Πεζοναυτών επάνω στα καταστρώματα των πλοίων στις ναυμαχίες της αρχαιότητας και παραλληλα της ιστορίας των αμφίβιων δυναμεων των ελληνικών Πόλεων-Κρατων


Το άρθρο κοσμείται με υψηλής ποιότητας φωτογραφίες οπλιτων του Συλλόγου μας