• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΡΑΘΩΝ 2011




2500 χρόνια μετά από την Μάχη του Μαραθώνα, σύλλογοι ιστορικών αναπαραστάσεων από διάφορες χώρες συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Σχοινιά και επί 3 ημέρες απεδωσαν τιμές στους νεκρούς της μάχης. Γύρω στους 80 από αυτούς έφεραν ιστορικά ακριβή Ελληνικό και Περσικό οπλισμό της Κλασσικής περιόδου και συμμετείχαν σε δρώμενα που αναπαριστούν το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία του Δυτικου πολιτισμού.



Ηταν ένα υπέροχο γεγονός και μια μοναδική ευκαιρία για ανθρώπους που μελετούν την ιστορία και ειδικά όσους μελετούν την Αρχαία Ελληνική ΠολεμικήΤέχνη. Άνθρωποι από τις τέσσερις άκρες του κόσμου είχαν μια ευκαιρία να συναντηθούν, πολλοί για πρωτη φορά μεταξύ τους, και να ανταλλάξουν απόψεις για τις αρχαίες πολεμικές τακτικές και οπλισμό και να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους μαθαίνοντα από τις ερευνες και τις προσπάθειες των άλλων.

Οι "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" φυσικά ήταν εκεί!






Ο Δήμος Μαραθώνα συμπαραστάθηκε προσφεροντας χώρο και υποδομή κατασκήνωσης αλλά υπόλοιποι "άρμόδιοι και αναρμόδιοι" όπως και το σύνολο των ΜΜΕ έλαμψαν δια της απουσίας τους

Κι ενώ οι "ξένοι" δείχνουν έμπρακτα το σεβασμό τους για την ιστορία μας... μήπως αυτό δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον της Πολιτείας για τα μνημεία;


Οπως εχει γράψει ο ποιητής: "όπου και να γυρίσω η Ελλάδα με πληγώνει" αλλα εγώ πιστεύω ότι το Πραγματικό Μελλον αυτης της χώρας βρίσκεται στα μάτια των μικρών παιδιών που οι γονεις τους τα εφεραν να δούν "ζωντανη ιστορία" και να καταλάβουν ότι το πνεύμα της Ελλάδας είναι αιώνιο και σεβαστό απο Ελληνες και Φιλέλληνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου